Feesten en Activiteiten

Evenementen

In de zomer van dit jaar zullen er weer festivals worden gehouden, indien de omstandigheden dit toelaten natuurlijk. In April dit jaar waren er al pilots waarbij gebruik werd gemaakt van testbewijzen. Als je als bezoeker wilde deelnemen aan zo’n evenement diende je in de eerste plaats te beschikken over een negatieve corona test. Dit zal ook gelden voor de ‘echte’ festivals deze zomer. 

In april is er dus onderzocht of het weer veilig is om mensen bijeen te laten komen. Voor de bezoeker is het ook fijn om te weten dat het veilig. Maar hoe zagen deze test evenement er eigenlijk uit? En hoe gaat het in zijn werking als er straks echte evenement worden gehouden?

Sneltest

Als je je wilt aanmelden dien je 48 uur van tevoren negatief getest te zijn. Daarna dien je je als bezoeker eerst te melden aan de poort, waar vervolgens een sneltest wordt afgenomen. Tijdens de proefevenementen ging het niet om veel evenementen, omdat de cijfers dit niet toe lieten. Toch gaven de resultaten genoeg doorslag om deze zomer echte evenement te laten plaatsvinden. 

Voor het proefproject waren de stappen hetzelfde als in het dagelijks leven destijds. Dat betekent dat er gewoon een avondklok gwas, je je handen moest wassen en afstand moest houden. 

Er is een wet aangenomen die het mogelijk maakt om van jou als burger een testbewijs te eisen waardoor je dan toegang kunt krijgen tot voorzieningen die “niet essentieel” zijn, zoals bijvoorbeeld de horeca. Deze wet heet de “Tijdelijke wet testbewijzen covid-19”.

Er is veel vraag naar de komende evenement deze zomer. Zeer waarschijnlijk zal het dringen worden bij het verzamelplaats bord van het eerst te openen evenement.

Goede voorbereiding ‘echte evenementen’

Er zal in ieder geval met afzetpaaltjes gewerkt worden om de boel in goede banen te leiden. Hierbij dient natuurlijk rekening gehouden te worden met een maximaal aantal toegestane personen in een wachtrij. Het vergt van een organisatie meestal maanden van voorbereiding, want alles moet zo vlekkeloos mogelijk verlopen.

De laatste tijd komt er echter kritiek op het verloop van de te komen evenement. Hierbij wordt dan uitdrukkelijk niet gedoeld op de kleinschalige manifestaties waarbij veelal op één plek kan worden gezeten. De grotere gebeurtenissen roepen echter vraagtekens op bij wetenschappers.

Ze zijn hierbij voornamelijk bang voor de grotere reisbewegingen en vrezen voor toename van onderlinge contacten. Ze wijzen erop dat het met een kleine groep veel gemakkelijker is om de controle te houden dan bij grote groepen mensen die zelfstandig ergens heen gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *