Geen categorie

Hou jij binnenkort een feestje buiten? Let dan hier op

Vier jij binnenkort je verjaardag in je eigen tuin? Of een feestje voor een andere gelegenheid? Dan zijn er een flink aantal dingen die je zult moeten regelen. Zo moet je een gastenlijst maken, uitnodigingen versturen, drankjes en hapjes regelen, muziek en ga zo nog maar even door. Als je zoveel dingen moet regelen, dan wil je natuurlijk niet dat je feestje in de soep loopt. In dit artikel geef ik je dan ook drie tips om ervoor te zorgen dat externe factoren jouw feestje niet verpesten. 

Hou het weer in de gaten

Er wordt niet voor niets gezegd dat niets zo wisselvallig is als het weer. Dit is dan ook heel belangrijk om in de gaten te houden wanneer je een feestje buiten aan het plannen bent. Je wilt tenslotte niet dat een flinke regenbui je feestje letterlijk in het water laat lopen. Het is sowieso altijd een goed idee om een overdekt gedeelte te regelen voor je feestje, hierdoor kunnen mensen altijd beschut staan. Mocht er dan onverhoopt toch een regenbui komen, dan zijn jullie goed voorbereidt. Ben je van plan om tot in de late uurtjes door te gaan? Dan kan het ook verstandig zijn om een terrasheater te huren of te kopen. Hierdoor krijgen jij en je gasten het in ieder geval niet koud.

Licht je buren in

Wanneer je je feest in je eigen tuin houdt, dan is het zeer verstandig om de buren in te lichten. Zo weten zij waar ze aan toe zijn voor die avond en zullen ze er vast en zeker begrip voor hebben. Misschien kun je ze zelfs vragen of ze zin hebben om ook even langs te komen. Hierdoor leer je ze gelijk wat beter kennen en zitten zij niet thuis in de ‘herrie’. Licht ze op tijd in, zodat ze nog tijd hebben om eventuele plannen te veranderen of te maken. 

Begin op tijd met de voorbereidingen

De laatste tip is om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Zo weet je zeker dat je alles tot in de puntjes geregeld hebt en kun jij ook echt genieten van je eigen feest. Niks is erger dan dat je de hele avond aan het stressen bent omdat het toch niet helemaal gaat zoals jij gewild had. Wanneer je op tijd begint en alles op tijd regelt, is het daarna een kwestie van loslaten en genieten. Je gasten weten tenslotte toch niet hoe jij het feestje voor je zag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *