Kerstpakketten
Kerst

Hoe waren kerstpakketten vroeger?

Het begon allemaal toen vroeger de knechten en meiden van de boer tijdens de kerstdagen thuis blijven. Met deze dagen vrij waren zij natuurlijk al heel blij mee, zo konden ze gezellig kerst vieren met de familie. Kerst gaat om iets leuks doen voor jezelf of voor een ander. Voor kerst kregen de knechten en meiden en mand mee, hierin zat eten en drinken. Ook kregen ze nuttige spullen mee voor hun en de familie. 

Kerstpakketten

Per werkzaamheden die je vroeger verrichte verschilde dit wel. Ambachtslieden kregen eten en drinken om thuis te delen, maar ook kleine cadeautjes mee. Pakketten geven aan personeel begon rond de 19e eeuw en gaat nu nog steeds door. Door de jaren zijn er allerlei dingen veranderd maar de gedachte erachter blijft toch enigszins hetzelfde.

Vroeger en nu

Vroeger kregen mensen meer nuttige dingen om de familie te helpen om rond te komen tijdens de kerstdagen. Vroeger hadden ze het natuurlijk niet zo breed als sommige nu. Als je een pakket kreeg van je baas vroeger, bestonden deze uit een mand met eten en drinken en kleine soms kleine cadeautje. Toen gingen sommige mensen ook langs de deuren om kerstpakketten uit de delen. Nu worden ze vooral besteld en aan huis gebracht. Nu is het echt een luxe doos. Hoe luxer een doos is, hoe blijer men destijds is. Tuurlijk wordt iedereen blij van een goed gevulde doos met leuke spullen erin. De spullen in de kerstpakketten nu zijn enorm veranderd, in sommige pakketten zitten airfryers of barbecue. Het verschilt of je bij een bedrijf werkt die veel winst maakt en veel wilt investeren in een goed gevulde doos. Als je bij een klein bedrijf werkt, verwacht niet een kerstpakket met een airfryer er in. De meeste bedrijven proberen er toch iets van te maken met het budget dat ze hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *